Kínai “fehér belsejű” zsebes pelenka (GTI/Sigzagor) {teszt}

Van egy kínai pelenka típus, amely szinte minden aliexpress eladó kínálatában megtalálható, noha nem mindig ezen a néven: a zsebes pelenka. Sokszor láthatjuk AIO-ként aposztrofálva, de szerencsére már vannak jobban tájékozott eladók, akik megfelelő néven hirdetik. Én a Go To Import (GTI), vagy újabb nevén Sigzagor gyártó pelenkáját mutatom most be, de ez a fazon alapvetően a legtöbb eladónál hasonló.

Szeretném kiemelni, hogy ez a poszt kifejezetten a fehér belsejű pelenkáról szól (bár legtöbbször rövidítve kínai zsebesként hivatkozom rá), a szénszálasról majd később írok.

Felépítés

A kínai zsebes pelenkák végtelenül egyszerűek, ezt természetesn az áruk is tükrözi. Kívül mintás PUL-ból készülnek, a belsejük műszál, ez hozza létre a zsebet, amely – sok más kínai fazonnal ellentétben – csak az egyik oldalán nyitott. Ezek a pelenkák nem combszárnyasok.

A legtöbb eladó patenttal készíti ezt a fazont.

Sokan “külsőként” használják ezeket a pelusokat, vagyis a betétet nem teszik bele a zsebbe, csak ráhelyezik – többnyire én is így használom, és úgy vettem észre, hogy ha egy babára illeszkedik ez a fazon, akkor nincs különbség a két módszer között ázás szempontjából. Ennek talán annyi előnye van, hogy így jobban kontrollálhatjuk, mi érintkezik közvetlenül az érzékeny babapopsival.

Méretezés

A pelenkákból OS, vagyis egyméretes és újszülött méret kapható.

Előnyök

Könnyű, vékony pelenka, ha (éppen) a baba fazonja, nagyon olcsó készletet tudunk belőle összeállítani. A cuki minták miatt szokták a legtöbben megvenni. Érdemes közös rendelést kifogni a kedvezményekért.

Bármilyen otthoni kedvenc betéttel, prefolddal, tetrával használható, így ha illeszkedik, tényleg csak a lehetőségeinken múlik, mivel töltjük meg.

Mivel ezeket a pelenkákat általában kevésbé sajnálják az emberek, pelenkában csúszdázáshoz, valamint betét nélkül használva strandra úszópelusnak is jók (bár erre a célra némileg kényelmesebbek a combszárnyas verziók).

Hátrányok

Nagyon babafüggő, hogy passzol-e a fazon, mi elég sokáig áztunk velük, és olyan 8 hónapos kor körül kezdtek el jól állni. Ha éppen nem állnak jól, akkor is érdemes 1-2 hónapot várni az eladásukkal, mert könnyen belefogynak/híznak a babák.

Emellett nagyon műszálasak, ha valakinek ez problémát okoz, akkor jobb, ha természetesebb anyagú, pamut-kender pelenkát választ a babának.

Hol szerezhető be?

Az aliexpressről, az általam bemutatott fazon a Sigzagor eladótól, de ahogy említettem, a legtöbb ilyen pelenka (ha megbízható eladótól szerezzük be) ugyanez a fazon lesz.

Egészségpénztárhoz számla kapható a pelenka külsőkről? Nem

Mekkora csomagot ad? Közepes méretűt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *