Nadi pelenka belső {teszt}

A Nadi pelusokat Molnár Bernadett varrja, elsősorban a nagy nedvszívó képességű, éjszakára is tökéletesen alkalmas belsőkről ismert a márka, így én is egy ilyet szemeltem ki tesztelésre.

Felépítés

A Nadi belsők tépőzárasak, többnyire frottírból, dekor anyagból, plüssből készülnek, bevarrt nedvszívó maggal. (Amit én teszteltem, belül frottír, kívül dekor anyag). Kellően gumisak-rugalmasak, így csodálatosan illeszkednek a babára, még az én vékony kislányomon sem észleltem soha ázást Nadiban. (9 kilósan az M-es mérettel teszteltem.) A bevarrt mag néha okozhat meglepetést, a mienk például valószínűleg piros, így amikor először mostam, azt hittem, elszíneződött, de szerencsére nem, csak a nedves anyagon tűnt át az alatta lévő réteg, száradás után azonban ez már egyáltalán nem látszott.

A booster dekor-polár piskóta (utóbbi funkcionál szárazontartóként), amelyet érdemes használni, ha sokat pisilő babánk van, vagy hosszabb útra indulunk a pelusban.

A belsőbe simán fér még egy plusz betét, így valóban atombiztos éjszakai pelust lehet kialakítani belőle!

Méretezés

A Nadik XS, S, M, L méretben készülnek, újszülött kortól egészen szobatisztaságig megfelelőek.

  • XS: 3-6 kg
  • S: 5-9 kg
  • M: 7-13
  • L: 10-16 kg

Előnyök

Ár-érték arányban az egyik legjobb belsőnek tartom, mert egyszerre csinos, ugyanakkor hatalmas nedvszívó képességgel rendelkezik. Sokkal kisebb csomagot ad, mint a szintén közkedvelt Little Lamb belső, de kapacitásra nem érzek különbséget, sőt, talán a jobb fazon miatt és amiatt, hogy ez a pelus kevésbé „potrohos”, szebben simul, még kisebb is az ázás esélye.

Kiváló éjszakai pelenka, nappali hosszabb utazásokhoz is kifejezetten ajánlom!

Hátrányok

Az egyetlen hátránya (a minden belsőre jellemző lassabb száradást leszámítva), hogy ha nem megfelelően gondozzuk a tépőzárat, az némileg gyengülhet. Éppen ezért érdemes mindig odafigyelni arra, hogy megfelelően leparkoljuk a tépőket a tépőparkolókra, és szükség esetén kiszedjük belőlük a bolyhokat. (Erre a varratbontó, egy biztosítótű vagy egy sima varrótű is megfelelő lehet.) Ha erre az egy dologra odafigyelünk, a Nadi a kedvenc belsőnkké válhat!

Hol szerezhető be?

Közvetlenül a készítőtől, Molnár Bernadettől a Nadi pelusok Facebook oldalán, illetve vásárokon.

Egészségpénztárhoz számla kapható a pelenka külsőkről? Igen

Mekkora csomagot ad? Egy belsőhöz képest kicsi csomagot ad, kialakításának köszönhetően azonban szükség esetén jól turbózható.

 

Szívesen kipróbálnál más hazai készítésű pelenkát is? Itt találsz egy listát a készítőkről!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *