Hogyan készítsünk Waldorf babát 8. Egyéb részletek (könyék-térd gödröcskék, köldök, arc festése, szeplők, stb.)

Az elkészült  babát aranyosabbá tehetjük néhány kedves részlet kialakításával.

Könyök-térd gödröcskék:

Ha a könyöknél-térdnél kicsit összehúzzuk az anygot, kedves gödröcskéi lesznek a babának. Használjunk illanófilcet a jelölésre, és ügyeljünk arra, hogy vízszintesen jelöljük be a gödröcskék helyét. A fonalat először vezessük be az egyik pontnál, de ne húzzuk át, majd innen oda-vissza öltve és fokozatosan feszesítve a fonalat, alakítsuk ki a kívánt gödröcskét.

Így készülnek:

 

Köldök:

A köldök elkészítése az orréhoz hasonló, csak itt soha nem vezetjük felül a szálat. Vagyis, maradva az órás hasonlatnál: leöltünk 12 óránál, feljövünk 6 óránál, majd egy icipicit jobbra (5 és 6 óra között) megint leöltünk, és feljövünk  11-12 óra közt, így tovább körbe-körbe, amíg meg nem látjuk a pici, kidomborodó köldököt.

Így készül:

Pirospozsgás arcocska:

Ha pirosítani szeretnénk a baba arcát, használjunk méhviasz krétát.  Érdemes először óvatosan bánni vele,  és inkább több rétegben felvinni a színt, így felépítve a végleges változatot. Sokkal könnyebb hozzáadni, mint elvenni a színből. Ha nagyon finoman szeretnénk dolgozni, akkor a krétát előbb egy darabka anyagra vigyük fel, és azzal pirosítsuk a baba orcáit.

Szeplők:

Ha szeplős babát szeretnénk, szükségünk lesz egy középbarna, jól kihegyezett akvarell ceruzára. nedvesítsük meg a hegyét, majd jól célozva helyezzük el a szeplőket. Ne nyomjuk nagyon, mert akkor szeplő helyett Marilyn Monroe szépségpöttye lesz a babának. Ha kell, nedvesítsük újra a ceruzát, és a pirosítóhoz hasonlóan inkább több próbálkozásból alakítsuk ki a véglegeset.

 

Ezzel a résszel a babakészítő sorozat végére értünk, bízom benne, hogy találtatok hasznos információt a sorozatban!  Ha tetszett, osszátok meg ismerőseitekkel is!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *