Csillandi zsebes pelenka belső

WAHM-tesztsorozatom egy belsővel folytatódik. Az újbudai vásáron tettem szert egy zsebes Csillandi pelenkabelsőre, és azóta nagyon sokat használtuk, mert jól teljesített nálunk, és kialakításának köszönhetően sokféle variációt ki tudtunk próbálni vele.

Felépítés

A Csillandi zsebes belső, amit próbáltam, kívül flanel, belül frottír, nagyon vékony, a zsebbe (vagy a zseb fölé) így mindenképp kell egy plusz nedvszívó réteg, amely nálam hol csak a Nadi belsőnk turbózó betétje, hol egy Milovia betét, hol pedig egy egyszerűbb, névtelen betét volt – a pelenkabelső minddel remekül működött!

A tépőzár megfelelően fog, nem kiemelkedően erős, és a mosásban nekem mindig ki is nyílt, de ha végig így marad, akkor nem lesz baj vele. Ráadásul mivel erre a pelenkára mindenképp megy egy külső is, nem akkora probléma, ha gyengülnek majd egyszer, valamikor a tépők.

A pelenka önmagában is alkalmas lehet nyári pelenkabelsőnek, ha tudjuk, hogy nem lesz sokat a babán, mert nagyon kecses, formás kis csomagot ad.

Illeszkedés szempontjából a combgumik kellően erősek ahhoz, hogy rásimuljanak még egy vékonyabb babára is, de nem túl szorosak, így a combosabbakat sem nyomják meg.

Mivel ilyen vékony, nagyon gyorsan szárad – ez sok belső pelenkával szemben nagy előnye!

Méretezés

A méretezésről nem találtam információkat, így vásárlás előtt mindenképp érdemes egyeztetni a készítővel.

Előnyök

Könnyű, vékony pelenka, amely szépen illeszkedik és gyorsan szárad. Mivel zsebes kialakítású, így bármelyik már meglévő betétünkkel használhatjuk. Akár kínai szénszálast is tehetünk bele, mert az így nem fog közvetlenül a baba bőrével érintkezni, de ki tudjuk használni a nedvszívó kapacitását.

Mivel bármilyen külsővel kombinálható, én kipróbáltam YeyeWorks  és GTI kínai külsővel is – mindkettővel remekül teljesített.

Hátrányok

Ha a megszokott pelenkáinkhoz hasonló nedvszívást várunk el tőle, mindenképp szükség van egy plusz belső nedvszívó magra. Azonban, ahogy ezt az előnyöknél is említettem, ezt a szerepet remekül betöltheti valamelyik kevésbé kedvelt betét a készletből.

A tépőzárakat itt is érdemes rendszeresen karbantartani!

Hol szerezhető be?

A készítőtől, a Csillandi pelusok Facebook oldalon, illetve vásárokon.

Egészségpénztárhoz számla kapható a pelenka külsőkről? Igen

Mekkora csomagot ad? Egy belsőhöz képest nagyon kicsi csomagot ad, kialakításának köszönhetően azonban érdemes plusz nedvszívó maggal kiegészíteni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *