Hogyan készítsünk Waldorf babát 2. A test elkészítése és a lábak illesztése

Ha a lábakkal elkészültünk, a következő lépés a test elkészítése és a lábak hozzávarrása. Ez természetesen csak akkor külön lépés, ha a szabásmintánk különálló lábakat jelez.

Ebben a lépésben az alábbiakra lesz szükségünk

  • babatest anyag
  • illanófilc
  • tű vagy varrógép
  • olló
  • cérna a testanyaggal megegyező színben
  • a már elkészített, kitömött lábak

Fektessük ki magunk elé a babatest anyagot fonákjával felfelé, tegyük fel rá a test mintáját úgy, hogy vízszintesen nyúljon alatta az anyag. Rajzoljuk körbe a testet, hajtsuk színt színre fordítva félbe az anyagot, majd vágjuk ki a testet tartalmazó téglalapot.

Varrjuk le rugalmas öltéssel (és ha géppel dolgozunk, dzsörzé tűvel!) a test oldalait, kivéve a tetejét és a karnyílásokat, valamint alul azt a részt, ahova a lábakat helyezzük majd.

Vágjuk ki a baba testét.

Még mindig kifordított állapotban(!) helyezzük magunk elé úgy, hogy a feneke/alja része legyen fölül. Dugjuk bele a lábakat, illesszük a fenék részhez belülről a combokat, majd varrjuk le. Nyugodtan haladjunk több részletben, akár külön-külön illesztve a lábakat. Ha kell, varrjuk végig még egyszer egyben ezt a vonalat, hogy teljesen lezáródjon a baba testének alsó része, vagyis a mostani varrás kapcsolódjon az oldalvarrásokhoz.

Ha kész, felfelé fordítsuk ki a testet – már kezd babás formát ölteni!

Ne lepődjünk meg, ha  most még kissé aránytalannak tűnik, kitömés után jobb lesz!

 

One thought on “Hogyan készítsünk Waldorf babát 2. A test elkészítése és a lábak illesztése

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *