Milentin Baby pelenka külsők – régebbi modell {teszt}

A Milentin pelenka külsőket – ahogy ez a havi témából is kiderül – egy WAHM, Durst Bea készíti. Elmondhatjuk, hogy a márka egyike a legismertebbeknek, sokan szeretnének egy Milentint a gyűjteményükbe. A gondos kialakítás és a szépséges minták miatt ez teljesen érthető.

Milentin baby pelenka külső

Felépítés

A Milentin külsők a betét+külső rendszerre épülnek, nem tartalmaznak patentot, a betétet a prefold tartó fül rögzíti.

Az itt tesztelt, régebbi (2015 novembere előtt készült, így ma már csak használtan elérhető) pelenka külsők dekor anyag és PUL kombinációjából állnak, amely a legnagyobb vonzereje a Milentineknek. Bea remek érzékkel párosítja az anyagokat, ráadásul külön szülinapi pelust is varrt régebben. Ez utóbbi remek fotózási kellék, érdemes a használt pelusos csoportokból beszerezni egyet!

Milentin baby pelenka külső

A Milentinek patentosak, a patentok erősek, ezért a használt pelenkák közül is bátran válogathatunk, nem kell félni, hogy kiszakadnak a patentok a helyükről.

A pelenkák combszárnyasok, a combszárnyak szegő gumija puha, nem nyomja meg a babát.

Alap kivitelezésben a Milentin pelenka külső prefitartós, de kérhető anélkül is. Érdekessége, hogy Bea „fordítva”, vagyis PUL-lal a pocak felé varrja a prefitartót, az ázás megelőzése érdekében. Nálunk működött, a pelenka csak azért ázott, mert a kislányom combja nagyon vékony, és ott sehogy sem tudtam ráigazítani a külsőt.

Milentin baby pelenka külső

Méretezés

A régebbi típusú Milentinek, vagyis az a modell, ami a tesztben szerepet, 1-es és 2-es méretben készülnek, mindkét méret elöl patentokkal állítható kisebbre. A 2-es méret tapasztalataim alapján egy átlagos egyméretesnek felel  meg.

Előnyök

A legtöbb WAHM-pelenkához hasonlóan a Milentin is „beleszeretős”, főleg a szülinapi pelusok, amelyek lányosabb és fiúsabb kivitelben is kérhetőek voltak korábban – most már használtan érdemes levadászni őket. A pelusok pocakosabb babákon is jól állnak – sőt, rajtuk állhatnak igazán jól -, mivel kicsit bővebb fazonok. Emellett a többi külsőhöz hasonlóan a külsők, ha nem lettek kakisak, kitörölve, kicsit megszárítva visszaadhatóak a babára (így kevesebb külsőből is felépíthető a készlet). Szintén előny, hogy tetrával vagy bármilyen más, otthoni betéttel használható, jól „tömhető”, turbózható a pelus, belső fölé is kényelmesen föladható, így akár éjszakai külső is lehet.

Hátrányok

A Milentin baby is azok közé a külsők közé tartozik, amellyel kitartónak kell lenni.  Nem árt többször megpróbálni akkor is, ha ázik, mert kell egy kis idő, mire megtapasztaljuk a megfelelő beállítást.  Nagyon vékony babákon ez hosszabb idő is lehet, de ha tényleg tetszik a minta, megéri a kísérletezést.

Hol szerezhető be?

Új Milentin pelusokat már csak Etsy boltból tudunk rendelni, illetve használtan is sok külső érhető el (azok között van ehhez a régebi modellhez hasonló is). Ha valaki személyesen is szeretné megnézni a pelenkákat, akkor érdemes feliratkoznia az oldalra, oda ugyanis általában kikerül, melyik vásárban lesznek megvásárolhatóak a termékek.

Egészségpénztárhoz számla kapható a pelenka külsőkről? Igen

Mekkora csomagot ad? Kis csomagot képez a popsin, nagyon csinosan lehet vele pelenkázni, ha megtaláljuk a legmegfelelőbb nedvszívású betétet vagy belsőt. A Milentinek között szép belsőket és betéteket is találni, ha a betét nem válik be, azokkal és a Csillandi belsőkkel lehet talán a legbiztosabb-legkisebb csomagot elérni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *