Hány lépésben adhatóak fel az egyes pelenkák?

A napokban találkoztam egy hasznos ábrával, amely aszerint csoportosította a mosipelusokat, hány lépésben adhatóak fel.

Elkészítettem a magyar változatot:

moshato-pelenkak

A bal oldalon azokat a pelenkákat látod, amelyek egy lépésben adhatóak fel, vagyis az AIO-kat, zsebeseket és az AI2 pelenkákat. Ezeknek nagy előnyük, hogy előre bekészítheted őket, és amikor kell, pontosan ugyanúgy cserélhetőek, mint az eldobós pelusok. Nagyon apa-és nagyszülőbarátak, a bölcsibe is érdemes ilyet vinni, ráadásul ezekből is találni olcsóbbbat és drágábbat is, vagyis nem feltétlenül lesz  ettől a döntéstől méregdrága a készleted.

A két lépésben feladható pelenkarendszerek tapasztalatom szerint sokszor kiváló éjszakai pelusokat takarnak – nálunk például a pelenkabelső simán vitt sok-sok órás alvásokat. A prefoldok és a tetrák a régi pelenkázásokat idézhetik fel a nagyszülőkben, és igazából ezeket sem bonyolult feladni, ha egyszer megtanulja az ember. Ráadásul újszülötteknél például könnyebben igazítható egy Snappi kapcsos  megoldással, mennyire legyen mélyen a pelus dereka, vagyis mennyire legyen kinn a köldökcsonk.

Ahogy a mosható pelenkázásnál általában: itt sincs rossz  választás, így arra biztatlak, hogy lépj ki a komfortzónádból, és akár klubos kölcsönzés segítségével, próbálj ki egy olyan megoldást, amitől elsőre idegenkedtél. Nekem a pelenkabelső volt ilyen, egy Little lambet tesztelhettem, és nem bántam meg, azóta nagy rajongója vagyok ennek az elsőre “kényelmetlennek” tűnő megoldásnak is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *