Puppee betét {teszt}

A pelenka külsők tesztelése még folyamatban, azonban amíg újabb külsőkkel kísérletezem, elindítom a betét teszt sorozatot is, először a Puppee betétekkel.

A Puppee betétek egyszerre népszerűek és megosztóak. Népszerűek azért, mert akiknek bejön, azok nagyon szeretik, és nagy készletet halmoznak fel belőle. Megosztóak pedig azért, mert akiknek nem jön be, azok nem értik, miért vannak ezért annyira oda a többiek… Nálunk ez az egyik legrégebbi betét, így volt időnk tesztelni, íme az eredmény.

Felépítés

A vékony, jó nedvszívó, piskóta alakú Puppee betétek fő alapanyaga a zorb (melynek 70%-a bambusz és 30%-a pamut) és a kender. Ezek az anyagok nagyon sok folyadékot képesek magukban tartani, így akár önmagukban is alkalmasak lehetnek éjszakára vagy hosszabb utazásokra is.

4 és 5 rétegű betétek választhatóak: a 4 rétegű betétek 6 mm, az 5 rétegű betétek 8mm vastagságúak. A 4 rétegű betét felépítése: szárazontartó-zorb-kender-zorb. A két típus között az a különbség, hogy az 5 rétegű a közepén egy plusz kender réteget tartalmaz. A 4 rétegű betétekbe fehér alapon fekete betűs méretjelző címkék kerülnek, az 5 rétegűekbe pedig fekete alapon fehér betűsek, így később otthon is megkülönböztethetőek a betétek.

A betétek a külsőkbe B20-as méretű KAM patentokkal rögzíthetőek, illetve egymásra is patentolhatóak.

Sok anyuka elgondolkozik azon, hogy nem nyomják-e a babát a patentok – elvileg nem, kényelmes nekik a pelenka.

1

Méretezés

Ahogy a külsők esetében is, úgy a betéteknél is S, M és L méretekből választhatunk (számtalan színben):

S: 3-7,5 kg között, 28,5 cm hosszú és 10,5 cm széles középen
M: 4,5-12 kg között, 32,5 cm hosszú és 12 cm széles középen
L: 7,5-16 kg között, 37,5 cm hosszú és 12,5 cm széles középen

Érdemes akár S-es betétet is beszerezni, még ha nem is újszülött kortól kezdjük a moshatózást, ugyanis turbózásra, éjszakára egy ilyet is bepatentolhatunk pluszba a nagyobb betétre előre, nem kell feltétlenül két egyforma méretet egymásra tenni. (Tipp: Érdemes a külsőbe előbb a kisebb betétet betenni, mert ezt csak egy patenttal rögzítjük, majd erre tenni az elöl-hátul rögzített nagyobb betétet, mert így biztosan minden a helyén marad.

Előnyök

A betétek a saját külsőik mellett a Best Bottom pelusokba is bepatentolhatóak. Nedvszívásuk hatalmas, de viszonylag kis csomagot adnak. A szép színekből minden belsőhöz találunk hozzá illőt, így igazi élmény velük a pelenkázás.

Hátrányok

Az én tapasztalataim alapján sokat pisilő baba esetén ez a betét nem túl jól kapja el a gyorsan érkező nedvességet, emiatt például nekünk minden egyes alkalommal ázott, még úgy is, hogy a betétbe bőven fért volna még pisi. (Erre, szerencsére, megoldást jelentett egy mikroszálas betét. Eleinte kínait használtam, majd Fruzsi is elkezdett ilyet gyártani, amit rá lehet patentolni, így tökéletesen rögzíthető, nem mozdul el, vékony… de erről majd egy másik tesztben.)

Emellett ezek a betétek sokkal lassabban száradnak, mint a mikroszálas, műszálasabb társaik. Körülbelül a Mio Solo és a Pop-in betétek száradásával egyforma, vagyis van, hogy a többi pelust már rég összeraktam, de ezekre még várni kell.

Emellett a bambusznak, anyagából eredően kell pár mosás (akár 8-10 is) mire eléri a tényleges nedvszívóképességét, így eleinte gyakrabban kell cserélni a pelusokat. Viszont emiatt kifejezetten jól lehet járni sokat mosott használt betétekkel.

Azt is fontos tudni, hogy a természetes anyagok miatt ezek a betétek a kényesebb fajtából valók, érdemes betartani a mosási útmutatókat, mert különben a nem megfelelő mosószerek hamar „megeszik” (kilyukasztják) a betéteket.

Hol szerezhető be?

Közvetlenül a gyártótól, Facebookon rendelve vagy vásárokban.

Egészségpénztári számla kapható a betétekről?

Igen.

Kipróbálnád a Puppee külsőket? Itt olvashatsz róluk tesztet!

One thought on “Puppee betét {teszt}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *