Bambino Mio Miosolo All in one pelenkák {teszt}

A pihe-puha belsejű Miosolókat szinte minden róka rajongó mosómami készletében megtaláljuk. De vajon megérik az árukat? Kihasználhatóak, vagy csak egy-egy cuki minta miatt érdemes ezekbe beruházni?

Bambino Mio Miosolo Apróka teszt

Felépítés

A Miosolo AIO pelusok a PUL és szárazontartó kombó mellett egy (hatalmas), bevarrt, mikroszálas betéttel rendelkeznek, amely nagyon jó nedvszívást biztosít, ugyanakkor lassú száradást és közepes (kisebb babákon kifejezetten nagy) méretű csomagot ad, azonban még így sem kényelmetlenek a babának. A polár réteg nagyon-nagyon puha, ezért kifejezetten jó érzés ráadni a babára, szinte simogatja a pocakját.

1 2

Ezek a pelenkák csak tépőzáras megoldással kaphatóak, amit sokan nem szeretnek (mások azonban kizárólag ilyeneket keresnek). Én a megrögzött tépőzár ellenzőknek is tudom javasolni ezt a pelust, nálunk bevált, pedig én is hajlok a patenttal záródóak felé. A tépők még sok mosás után is jól fognak, a tépő parkolók jó helyen vannak elhelyezve, mosás közben nem nyílnak ki.

Combszárny nincs, de a remek nedvszívás miatt nem is hiányzik.

Méretezés

Az egyméretes Miosolo pelust én jó szívvel csak 4,5 kg fölötti babákra adnám, mert szerintem újszülöttekre még túl nagy. Nálunk viszont efölött  a súlyhatár fölött már remekül illeszkedett a vékony combocskák ellenére is, utána pedig szépen állítható, ahogy nő a baba.

Előnyök

Ugyan nem ez a legfontosabb, de én meglepődtem, mennyire puha maradt a pelus belseje még sok-sok mosásmiosolo és teregetés után is. Másoktól is azt hallottam, hogy még több hónapos, éves használat után is olyan a pelenka, mint az új, így jó befektetés lehet, ha több popsit kell  kiszolgáljon.

Emellett a belevarrt betét nagyon praktikus kialakítású, könnyű kihúzni a rávarrt pánttal, és a rajta lévő zseb (amellett, hogy könnyű eligazgatást biztosít) segít benntartani egy plusz turbózó réteget, ha mondjuk esti pelusnak használjuk.

A Charlie Banana pelusunk mellett ez is azok közé tartozik, amit bárki rá  tud adni a gyerekre, gyakorlatilag ugyanúgy kell feladni, mint az eldobhatót, így akár bölcsibe is jó választás (a Charlie, Milovia mellett).

A tépőzár erős, bár szokás szerint néha nem árt egy kicsit szöszteleníteni, a tépő parkolók jó helyen vannak, könnyen használhatók, nem szoktak mosáskor kinyílni.

Hátrányok

A Miosolo is a közepes/drágább árkategóriájú pelenkák egyike, terpesze jóval szélesebb, mint mondjuk egy Charlie-nak vagy egy Miloviának, így egészen pici babákon elsőre furcsa lehet, de előbb-utóbb belenőnek.

Hol szerezhető be?

Több hazai webshop kínálatában is fellelhető, nekem azonban az ára miatt sokszor jobban megérte más anyukákkal közösen rendelni külföldről.

Egészségpénztárhoz számla kapható a pelenka külsőkről? Igen

Mekkora csomagot ad?

Közepesen nagy csomagot ad, de nem tűnik kényelmetlennek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *