Charlie banana zsebes pelenkák {teszt}

A Charlie Banana pelusok puhaságuk és könnyű kezelhetőségük miatt sok pelenkakészlet alapdarabjai.

Chralie Banana mosható pelenka teszt

 

Felépítés

A Charlie banana zsebes pelenkák egy dekoratív, mintás vízzáró rétegből és egy nagyon-nagyon puha belső, mikropolár rétegből állnak. A puhaságuk a Bambino Mio AIO pelusokhoz fogható, én egész nap tudnám simizni őket 🙂

A pelenkák egy kicsi (S) és egy közepes méretű (M/L), mikroszálas betéttel érkeznek, amelyek külön-külön és együtt is használhatóak, ha például éjszakára nagyobb nedvszívásra lenne szükségünk.

1 2

A CB pelenkák nem combszárnyasok, mégis jól benn tartják a nedvességet, a puha fedőréteg pillanatok alatt elvezet mindent a betétbe, és egyben szárazon is tartja a pici bőrét.

Méretezés

Kétféle irányt követ a CB pelusok méretezése. Kaphatók egyméretes pelenkák, amelyeket a combgumírozásnál lehet méretre állítani (én ezeket nagyon szeretem, mert jól szabályozható, mennyire „combos” babára adjuk rá); és kaphatóak méretes pelenkák is, S, M és L méretben, valamint újszülött pelenkák is megtalálhatóak a választékban.

Instructions

A Charlie banana tipikus hibrid pelenka: a zsebbe tett betéttel hagyományos mosható pelenkaként funkcionál, azonban ha a prefitartó fül alá eldobható betétet csúsztatunk, máris remek utazós pelussá válhat. Forrás: http://charliebanana.com

Előnyök

A Milovia pelenkákhoz hasonlóan a Charlie banana pelenkák is a készlet díszei lehetnek egyedi, kedves mintáik miatt. Ugyanakkor nagy előnyük, hogy egyszínű darabokat  is árulnak, többek közt fehéret is, valamint csodaszép pasztell színűeket, amelyek jól jöhetnek, ha nem szeretnénk „túldíszített” popsit. A zsebesség miatt könnyen kezelhetőek, előre összekészíthetőek. A combguminál való állítási lehetőség  jó illeszkedést biztosít, segít abba, hogy jobban elosztódjon az anyag a pelenka teljes hosszán, így nincs elöl egy zavaró, plusz „pukli”.

Hátrányok

A Charlie Banana a közepes árkategóriájú pelenkák egyike, nem feltétlenül olcsó, azonban az egyméretes sokáig használható, és akciósan jó áron rendelhető.

Hol szerezhető be?

A Charlie banana pelusok jelenleg nem kaphatóak Magyarországon, de külföldről rendelhetőek. Használtan többnyire nehezebb beszerezni, gyorsan elkel az eladós Facebook csoportokban.

Egészségpénztárhoz számla kapható a pelenka külsőkről? Mivel jelenleg csak külföldről elérhető, ezért nem.

Mekkora csomagot ad?

A Charlie banana pelusok csinos, kicsi csomagot adnak, még akár plusz betéttel is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *