Milovia pelenka külsők és zsebes pelenkák {teszt}

A drágább, ugyanakkor Európában készülő, és jó minőségű Milovia pelenkák nagyon sok anyuka kívánságlistáján ott vannak. Nálunk is nagy kedvenc lett.

Milovia pelenka teszt

Felépítés

A Milovia pelenka külsők kifejezetten vékonyak, ugyanis közvetlenül mintás PUL-ból készülnek, kiegészítő dekor anyag felhasználása nélkül.  A derekukon vékony polár réteg található (ez alá lehet betenni a betét végét  is), így a baba pocakján egy igazán puha réteg véd a kiázástól.

1 2

A zsebes pelenkák esetében belül ugyanez a puha polár fedi a pelenka belsejét, ugyanakkor még így is meglepően kis csomagot ad ez a pelus.

milovia_charmming_goose_frontA zsebes pelenkák egy S és egy M méretű betéttel érkeznek (a betétekről majd egy későbbi bejegyzésben szeretnék írni), amelyek külön-külön és együtt is használhatóak.

A külsők esetében itt is igaz, hogy használhatóak a külön megvásárolható Milovia betétekkel, vagy a készletünk már meglévő, egyéb darabjaival (tetrákkal, törölközőkkel, szénszálasokkal, bambusz- és kender betétekkel). Ez esetben olcsóbban jön ki a készlet, bár ezek a pelenkák még így is a magasabb árkategóriába tartoznak.

1 (2) 2 (2)

Meglepő módon a Miloviák nem combszárnyasok, ami elsőre sokakat elrettenthet, de nem kell aggódni, ennek ellenére gyakorlatilag ázásbiztosak még sokat pisilő babák esetén is – legalábbis nálunk ezzel szinte nem is emlékszem, hogy lett volna probléma.

Méretezés

A Milovia újszülött méretű pelenkákat, valamint egyméretes külsőket és zsebeseket készít. Amennyiben csak a 6-8. hét, vagyis 4-4,5 kiló körül kezdjük el a mosható pelenkázást, érdemes az egyméretessel kezdeni, ez legkisebbre állítva valószínűleg jó lesz.

Előnyök

A Milovia pelusok igazi trófeák, főleg a limitált kiadásúak. Könnyen kezelhetőek, a zsebesek akár gyakorlatlan moshatózóknak is bekészíthetőek, így csak rá kell adni a babára, mint az eldobhatót. Így ideális lehet akkor, ha más vigyáz a babára, vagy ha olyan helyen vagyunk, ahol hipp-hopp meg kell oldani a pelenka cserét. További előnye, hogy a zsebesekhez járó betétek jól kihasználhatóak. A pelenka külsők pedig a szokásos módon áttörlés, szárítás, szellőztetés után visszaadhatóak a babára, így 2 pelenka külső váltogatásával megoldható a nap. Emellett a külsők rendkívül gyorsan száradnak, megfelelőek olyan lakásban élők számára is, ahol télen lassan száradnak a ruhák.

Hátrányok

Ahogy azt már írtam, a Milovia a magasabb árfekvésű pelenka márkák egyike. Emellett a polárra érzékeny babáknál tud kellemetlen bőrtüneteket okozni, ezért érdemes kitapasztalni, hogy reagál rá a baba bőre, és ha nem tapasztalunk kiütést, bőrpírt, akkor beruházni több darabra.

További, apróbb hátrány „az a fehér polár”, amire előszeretettel kerül a kakiból. Szerencsére, ha azonnal kiöblítjük, kijönnek a foltok, makacsabb szennyeződés esetén pedig marhaepe szappannal kezelhető az anyag.

Hol szerezhető be?

Ma már több webshop is árul Milovia pelenkákat, ezért érdemes vásárlás előtt utána nézni, hol a legkedvezőbb az ára, emellett pelenka vásárokon is egyre gyakrabban felbukkan. Mivel keresett termék, használtan többnyire nehezebb beszerezni, gyorsan elkapkodják.

Egészségpénztárhoz számla kapható a pelenka külsőkről? Igen, a webshopos és a vásáros vásárlások alkalmával is kérhető megfelelő számla

Mekkora csomagot ad?

A Miloviák a kisebb csomagot adó pelenkák közé tartoznak, az éjszakára bekészített, dupla betétes (vagy saját készletből összerakott, turbózott) változatban is kényelmesen tudnak aludni a babák mind hason, mind háton.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *